A gyümölcsöknek van olyan része, (magház, szár) mely rajta/benne van a gyümölcsben, megvettük a zöldségesnél, vagy leszedtük a kertünkben, de nem esszük meg, befőzésnél, sütésnél, főzésnél nem használjuk fel. Ha egy recept azt írja, 750 gr tiszta ribizlibogyó, nem biztos, hogy tudjuk, hogy mennyit vegyek a zöldségesnél?? Persze, lehet, hogy ez nem mindenkinek okoz gondot...
Egy Oetker-es kiadványban találtam egy táblázatot, melyet gondoltam, megosztok Veletek. Bepötyögtem a gépbe, hátha valakinek jól jön egyszer.
Természetesen ezek a számok akkor állnak helyt, ha szép, egészséges gyümölcsöt kaptunk. Ha a fele rohadt, akkor borult minden...:(
Így használd: pl. 750 gr tiszta ribizlibogyót így kapsz --> 750*1,02=765 gr
De jó kis táblázatot osztottál meg! Ki is írtam magamnak. Köszi!
VálaszTörlésÖrülök, ha tudod majd használni. :) ki szerettem volna tenni az oldalsávba, hogy le lehessen tölteni,és kinyomtatni, de béna vagyok, még nem jöttem rá, hogy kell...:(
Törlés