2012. december 18., kedd

Fahéjas-csokis mandula - Weihnachtsmandeln



Karácsony közeledtével megjelennek a boltok polcain a csokis-fahéjas kedvenceim. Alig bírom megállni, hogy ne vegyek belőlük. Csak az áruk fog vissza. :( De a bonbonkirálynő, Praliné Zsuzsi útmutatásával otthon is könnyedén elkészíthetők a kis finomságok. Nekem persze nem lettek olyan tökéletesek, mint Zsuzsinak, viszont nagyon oda kellett figyelnem, hogy a fotózásra maradjon még belőlük... :)

Nekiálltam én is. (Először még blansíroztam is a mandulát, de megtapasztaltam, hogy teljesen fölösleges volt még ez a művelet is, mert akkor a mandula megpuhul, és nem lesz olyan roppanós. Tehát még egyszerűbb a dolgunk.)

Bátran álljatok neki, akár még karácsonyi ajándéknak is kiváló! A recept abszolút továbbvariálható, mandula is felcserélhető másra, a csoki is ízlés szerint lehet tej-, vagy ét, vagy akár a kettő keveréke...




200 gr mandula
100 gr tejcsoki (vagy ét vagy fele-fele)
2 tk fahéj
60gr porcukor

 A csokit felolvasztjuk gőz fölött (Zsuzsi klasszul tud temperálni, ott bárki utánaolvashat a fortélynak, én most csak simán megolvasztottam a csokit, nem méricskéltem a hőt), majd fokozatosan adjuk hozzá a mandulához. Először egy kanállal, összekeverjük a mandulával, majd jöhet fokozatosan a többi csoki. Oda kell figyelni, mert a csoki hamar szilárdul! Mikor már szépen bevonta a csoki a mandulaszemeket, fahéjas porcukorba forgatjuk őket. A cukrot dolgunk végeztével át lehet szitálni, később még felhasználható. 






3 megjegyzés:

  1. Nagyon finomak lehetnek. Tudnám szeretni :)

    VálaszTörlés
  2. Hú de guszták , igazi kis csemege, akár ajándékba is. Ha lenne időm még meg is csinálnám őket :D

    VálaszTörlés
  3. Idén sok mandulánk lett,köszi a receptet-nagyon finom lett-karácsony nélkül is nagyon kapós!

    VálaszTörlés