2012. március 14., szerda
Lekváros papucs - avagy a lekvárok eltüntetése
Lassan itt az újabb gyümölcsszezon, úgyhogy ideje felélni a tavalyi lekvárokat - gondoltam magamban, és még azt is gondoltam, hogy jó lenne valami finomság is. Úgyhogy a választásom a lehető legegyszerűbb módon elkészíthető sütikére esett. Egy kedves ismerősömtől tanultam ezt a receptet, azóta is nagyon hálás vagyok érte, mert a papucsok mindig osztatlan sikert aratnak! Igazából a tésztája a legegyszerűbb túrós pogácsa receptje, szóval akár azt is gyárthattok belőle. A lényeg, hogy ennek is jó tesz egy éjszakát átaludni a hűtőben, de ha ez megoldhatatlan, akkor legalább fél órára tegyük be a hidegre.
250 gr túró
250 gr Rama
250 gr liszt
lekvár (baracklekvárral a legfinomabb, de bármilyennel tökéletes, én most csipkét használtam)
porcukor
Rendkívül bonyolult a feladat: a három összetevőt össze kell gyúrni, majd a hűtőbe rakni egy éjszakára. Másnap kb 3 mm-re kinyújtjuk, 5 x 5 cm-es kockákra vágjuk. (Vékonyra nyújtsuk, mert a sütőben még megdagadnak.) A kis kockákat átlósan lekvárral megkenjük, majd a másik két sarkát behajtjuk. 170 C°-os sütőben kb 15 perc alatt megsütjük, majd porcukorral meghintjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
finomak lehetnek ezek a paucskák:) szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésha tudsz szerezni túrót, (vagy ahhoz hasonlót ?) mindenképp próbáld ki! gyors, könnyű, és pillanatok alatt elfogy :)
TörlésImádom! Gyerekkorom nagy kedvence, régen Anyukám nagyon sokszor sütött lekváros papucsokat! A receptem teljesen más (vagyis az Anyukám receptje, mert tőle szereztem:)), de a Te recepted is szuper, ahogy megnéztem.
VálaszTörlésKöszi, hogy eszembe juttattad, meg kell sütnöm hamarosan, mert itt érzem a számban az ízét. :)
Tetszik a blogod, jövök máskor is! Én is akkor kezdtem, amikor Te (mármint a blogolást). ;-)
Szia Gabi! Kíváncsi vagyok a Te receptedre, majd figyellek, hátha megjelenik a blogodon! ;)
Törlés