5-6 fej lilahagyma
5 ek barnacukor
2 ek vaj
2 ek balzsamecet
só, bors
A hagymát apóra vágom, karikára, félkarikára, kockára, ki-ki kedve szerint. Vajon elkezdem pirítani, sózom, borsozom. Fedő alatt kb 10-15 percig párolom, majd hozzáadom a cukrot és a balzsamecetet. Ezzel még 5-10 percig főzöm, majd üvegbe töltöm. Felhasználásig hűtőben tárolandó. Sült, vagy grillezett húsokhoz kiváló kísérő.
Akit érdekel, a lekvár egy felhasználása íme egy jó kis recept:
1 csomag leveles tészta
lilahagymalekvár
héjában főtt krumpli
bacon
fetasajt
rozmaring
só, bors
A leveles tésztából kis téglalapot vágunk, és megkenjük a lilahagymalekvárral. Rákarikázzuk az előzőleg héjában már megfőtt krumplit, ráfektetjük a bacon szeleteket, majd fetát morzsolunk, a tetejére pedig egy ág rozmaringot teszünk. Sózzuk, borsozzuk. 200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Mennyei!
Nyammm, olyan szivesen vacsoraznek nalatok!
VálaszTörlésBármikor szívesen látunk, tudod! :)
Törlés