2011. december 21., szerda
Mogyorós keksz
( Jajj-jajj, ezek a decemberi bejegyzések nagyon nehezen gyarapodnak... :( sajnos sok minden közbejött az utóbbi hetekben, és nem csak a karácsony, pedig lenne mit felraknom.) Mostanában mindenki a karácsonyra készül, mi is így teszünk, hiszen már csak 3-at kell aludni!!! Ezért most egy gyors keksz-receptet hoztam, amit a karácsonyi Szuflé magazinban találtam. Az eredeti recept eperlekvárral keni meg őket, hát úgy is isteni finom lehet, de nekünk még arra sem volt időnk, hogy bármivel megkenjük. Mire ezt a posztot írom, már csak 3 db maradt. Szóval lekvár nélkül is rettentően eteti magát! ;) A mogyorót pedig akár ki is cserélhetjük mandulára, dióra, ha épp úgy tartja kedvünk.
Kb 16 db-hoz:
12 dkg puha vaj
6 dkg porcukor
1/4 kávéskanál só
5 dkg darált törökmogyoró
1 ek keményítő
15 dkg liszt
A vajat a porcukorral és a sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált mogyorót, keményítőt és a lisztet. Összekeverjük, majd egy fóliába becsomagoljuk, és kb 5 cm átmérőjű hengert formázunk belőle. 2 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tésztából pedig fél cm széles szeleteket vágunk. Kb 15 percig sütjük, amíg szép bézs színt kapnak. A kekszeket eperlekvárral ragasztjuk össze, vagy csak úgy, magában megesszük. Dobozban tárolva sokáig eláll.
recept: Szuflé 2011. tél
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése