2011. december 22., csütörtök
Hókifli
Ma belehúztam a karácsonyi sütikészítésbe, kétfélét is gyártottam. (Ennek megfelelően mostanra már leszakadt a derekam.) Ezt a hókifli receptet Limarától tanultam, szerintem felülmúlhatatlan. Nyáron, a szilvalekvár készítése közben már erre a kis karácsonyi sütire is gondoltam, úgyhogy félre is raktam belőle egy üveggel.
40 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
2 dl tejföl
csipet só
töltelék :
sűrű szilvalekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd pihentetem. Az a legjobb, ha legalább egy éjszakát kap, de ha erre nincs időnk, 15 perc is megteszi. Vékonyra nyújtom, majd egy pohárral, vagy pogácsaszaggatóval köröket szaggatok. A közepükbe a sűrű szilvalekvárból teszek egy-egy kiskanálnyit, majd összehajtom, kiflit formázok belőlük. 180 fokos sütőben 10-12 percig sütöm, amíg a szélük egy kis színt kap. Még melegen vaníliás cukorba hempergetem, ha kihűltek, dobozba rakom. Pár nap múlva igazán jól összeérnek az ízek, de frissen sem utolsó!
Megkostolhatjuk? :-)
VálaszTörléspersze, viszek belőle! :)
VálaszTörlés