2011. december 23., péntek

Peppakakor - a svéd mézeskalács


Következő "gyors" karácsonyi sütink most a svéd mézeskalács lett. Azért "gyors", mert ennek is állnia kell legalább 6 órát, vagy inkább egy éjszakát.. :(  Illetve akinek van még otthon két ügyes kis kuktája, mint nekem, akkor természetesen gyorsabban megy a szaggatás is.. ;)






55 dkg liszt
30 dkg vaj
2 tojássárga
10 dkg méz
10 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
1 kk sütőpor
1/2 ek őrölt szegfűszeg
1/2 ek fahéj
1/2 kk gyömbér
1/2 kk szerecsendió

A lisztet a sütőporral, a vajjal, a kakaóporral és a fűszerekkel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, és a mézet. Összegyúrjuk, de ha nem állna össze a tészta, akkor adhatunk hozzá egy kis tejet. Az egészet gombóccá gyúrjuk, és betesszük a hűtőbe pihenni minimum 6 órára, vagy egy éjszakára.
2-3 mm-re nyújtjuk, majd 180 fokos sütőben 6-8 perc alatt megsütjük. Jól záródó dobozban sokáig eláll.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése