2012. április 18., szerda

Házi vaj, díj érkezett


Régóta készülök már az otthoni vajkészítésre, nem kellett volna ennyit várni ezzel sem... kb 5 percet vett igénybe. :) Ugyanis már majd' minden háztartásban van modern köpülő(gép)! Én speciel a késes darálómat használtam, nem is gondoltam volna, hogy még ez is tud habot verni! Tud ám, de még milyet! Szóval a habverőnket, vagy ahogy a mellékelt ábra mutatja, késes darálónkat tekintsük egy kicsit köpülőnek! 



2012. április 13., péntek

Kandírozott ibolya - tojás nélkül, és ibolyaporcukor


Csodaszép ez a kis virág, imádom az illatát, és még enni is lehet őket :) A múltkor a srácok kint szaladgáltak a kertben, én meg közben kicsit lelegeltem a ibolyákat ... khm :) De azért nem rögtön a hasamba jutottak, hanem itthon fazékba ugrottak, onnan az alufóliára, végül a kávédarálóba. Így lett belőlük ibolyaporcukor! Sajnos nem lett sok belőle, mert nagyon csalóka ez a kis növény, lent azt hittem, hogy óóóó, rengeteget szedtem, aztán a kandírozás után kiderült, hogy mégsem... összeestek, összementek, eltűntek  :(
Nyam-nyam oldalán olvashattok a rózsaporcukorról, innen jött az ihlet, próbáljátok ki azt is! Fogadjátok szeretettel az én ibolyás verziómat :) 




2012. április 10., kedd

Marcipános Sacher torta és muffin - Nyammm játékára


Ez a torta 3 igényt is teljesít egyszerre: húsvéti tortaként, illetve nővérem szülinapi tortájaként szerepelt az asztalunkon, nem utolsó sorban pedig Nyammm játékán is ezzel indulok. Kisfiam második szülinapjára készült el először, morzsája sem maradt.. :) Most, a játék kedvéért kisebb, 18 cm-es torát sütöttem, a maradék tésztából pedig kicsi muffinokat készítettem.  A recept az Ínyencmester szakácskönyvéből származik icipici módosítással, plusz marcipánnal. Aki megsüti nem fog csalódni!




2012. április 6., péntek


Mi most netmentes helyre utazunk, úgyhogy nagyon Boldog Húsvétot kívánok Mindenkinek! A lányoknak sok locsolót, a fiúknak pedig szép piros tojásokat!
Akinek pedig van üres tojásos doboza, készíthet belőle kis meglepetés-dobozt! Ez épp nem saját gyártmány, a gyerekek kapták a keresztmamitól :)




2012. április 3., kedd

Házi mustár - tárkonyos, mézes


Hetek óta itt csücsülnek a mustármagok a szekrényemben. Húsvét közeledtével előkerültek, és bedobták magukat egyenesen a kávédarálómba. :) Így lett belőlük mustár. Nem is tudom, miért vártam ilyen sokat, hisz főzéssel együtt 10 perc alatt bőven megvolt. A nyers végeredmény egy extra csípős mustár, (ami a torokfájásomnak jót tett, de azért máskor nem biztos, hogy így meg bírom enni.. ) ám jó hír, hogy főzéssel enyhíthetünk a csípősségén.  A recept természetesen ízlés szerint variálható. Hajrá, Húsvétig még bőven belefér! :)




2012. április 2., hétfő

Húsvéti ajánlat


Zsuzsa hívott meg a Húsvéti ajánlójátékra. Bár én még kezdő vagyok a pályán, és nálam nincsenek nagy főfogások, inkább csak lekvárok, meg sütik, mégis ajánlok pár gyorsan elkészíthető desszertet, hátha valaki kedvet kap hozzájuk. (Lekvárfőzést gondolom most mindenki elkerülné...)

Koccintáshoz természetesen a  tojáslikőrt ajánlom, gyors és finom



Vendégváró mogyorós keksz, ha el nem fogy addig, amíg megérkeznek a vendégek...:)